Proč gastro potřebuje zachránit

Česká gastro scéna čelí existenčním problémům. Propad tržeb restaurací, kaváren, bister a dalších podniků od začátku krizové situace dosahuje téměř 90 %! Otevřeno má aktuálně asi jen čtvrtina podniků. Ty ostatní často ani neví, že mohou i za ztížených podmínek dál fungovat a vydávat jídlo s sebou. Anebo netuší, jak se v této situaci dostat k nám, zákazníkům.

Tímto tempem brzy dospějeme k tomu, že se ani po skončení krize nebudeme mít kde najíst, dát si ranní kávu nebo večerní víno. Naše oblíbené podniky totiž budou mezitím donuceny zavřít nadobro.

Abychom české gastro podpořili, dáváme dohromady aktuální mapu podniků, které to nevzdávají a stále pro nás vaří.

Jak je můžete podpořit?

  • Objednejte si alespoň občas jídlo s sebou nebo si ho nechte dovézt. Restauracím tím ohromně pomůžete a sobě zase pro jednou ulevíte od vaření.
  • Vaše oblíbené podniky hlásí zavřeno a nevaří ani s sebou? Zkuste jim dát vědět, že o ně stojíte a že si k nim jídlo rádi dojdete vyzvednout nebo si ho nechat dovézt. Často nad touto možností restaurace totiž ani nepřemýšlí, přitom je to snad jediný způsob, jak krizi přežít.
  • Spousta restaurací nabízí vouchery na konzumaci. Kupte ho někomu, nebo třeba sobě, jako dárek! Restauraci to pomůže překonat aktuální finanční výkyvy, a jakmile znovu otevře, mileráda vás pohostí.
  • Zkuste k pomoci gastru zlákat i své okolí. Sdílejte kde-se-najim.cz na svých sociálních sítí, ať se dostane k co nejvíce lidem a pomůže tak co nejvíce podnikům. Ať to máme kde oslavit, až ta karanténa skončí!